O čokoládě

Čokoládové tabulky, ruční výroba

Jak děláme výrobky z čokolády, čokoládové tabulky, cukrovinky, bonbóny

Čokoládové výrobky vyrábíme pod dohledem zkušené šéf cukrářky Lucie Průšové která má cukrářskou praxi od roku 2000.

Roku 2012 byla jako šéf cukrář součástí teamu La Degustation Bohéme Bourgeoise, při získání 1 Michelin star. Nejen proto jsou naše čokolády dělány kvalitními postupy a z kvalitních surovin. Nejčastěji používáme k našim čokoládovým výrobkům čokoládu z továrny Domori nebo suroviny od firmy Agrimontana. Zkušenosti z Francie a Itálie jsou samozřejmostí. Do našich čokoládových tabulek se snažíme dostat i regionální kvalitní suroviny od farmářů. Zpracovanou čokoládu do forem čokoládových tabulek tak budete mít zaručenou tu nejlepší jakou v Čechách koupíte.

Chtěli byste se dozvědět více o čokoládě a jejím zpracováním navštivte jeden z cukrářských kurzů Lucie Prušové www.cukrarske-kurzy.cz

Zásadně používám kvalitní suroviny a kvalitní čokoládu. Žádné náhražky a standardně vylučuji veškeré konzervanty a umělá aditiva.
Lucie Průšová Cukrarske-Studio.cz

Jak poznat kvalitu čokolády a čokoládových bobů

Jakou čokoládu pro naše čokoládové výrobky vybíráme a co je zač.

Kvalita čokolády závisí na řadě faktorů například s lokalitou produkce kakových bobů, fermetací a zpracováním bobů na čokoládu a v neposlední řadě skladováním čokolády

Nejdůležitější ovšem je z jaké odrůdy čokoládových bobů byla čokoláda vyrobena.

Krásný přehled odrůd a rozdělení čokoládových bobů naleznete na obrázku nalevo. Pro naše čokoládové tabulky a cukrovinky vybíráme jednoho z nejkvalitnějších zpracovatelů čokoládových bobů, který vlastní i své plantáže a tak má proces kvality čokolády plně pod kontrolou. Nejčastěji využíváme k výrobě našich čokoládových tabulek a výrobků z čokolády odrůdy Trinitario samozřejmě v exclusivních edicích rádi použijeme ještě kvalitnější odrůdu čokoládových bobů Criollo. Odrůda čokoládových bobů Trinitario je křížencem Crilla a Forestera která má dobré vlastnosti od obou odrůd čokoládových bobů. A tvoří okolo 8% celosvětové produkce čokoládových bobů.

V naší nabídce čokoládových tabulek a cukrovinek naleznete nejen čistou čokoládu ale i čokoládu v různých variací jako například: lískové oříšky, mandel, levandule, pomeranč, višně, kakaové boby ….

X
vyroba-webu.cz - Profesionální fotograf - čokoláda, tabulky čokolády